Leuk nieuws: We zijn zwanger!

Verdacht stil was het op mijn blog en social media de afgelopen weken. Ziek, zwak en misselijk ben ik mijn dagen - vooral in bed - doorgekomen. Op het moment dat ik  kokhalzend boven mijn normaal zo geliefde bitterballen en warme chocolademelk hing, vroeg Rogier zich ineens af of het misschien niet verstandig zou zijn als ik eens een zwangerschapstest zou doen. Goh, waarom?

Dankbaar
Onze zwangerschapstesten waren al zo’n drie jaar negatief en ergens in oktober ‘16 heb ik het idee van gezinsuitbreiding uit mijn hoofd kunnen zetten. Het frustreerde me mateloos dat het ons niet meer gegund was, maar hey als rasoptimist pur sang mocht ik vooral niet klagen en moest ik vooral dankbaar zijn voor de twee gezonde jongens die ons wél waren gegund.

Focus verleggen
Kortom het was tijd om mijn focus te verleggen en ik nam mij voor om in 2017 voor het eerst in 10 jaar weer eens te debuteren in de nationale dressuursport. We besloten een aangenaam bod op Happy Times te weigeren en de merrie zelf te behouden voor mijn rentree. Intensief trainen met de paarden, genieten van ons gezinsleven en vooral weer eens zoeken naar een baan waar ik mijn voldoening uit zou halen stonden hoog op mijn ‘to do list’. Ja, niet dus.

Positief!
Sneaky ontvreemde ik een zwangerschapstest naar de badkamer, Rogier had me aan het twijfelen gebracht en ik was geenszins van plan om dat met hem te delen #lol, bovendien had ik toch nog 7 dagen te gaan tot mijn NOD dus hoe realistisch was een positieve zwangerschapstest nu eigenlijk?
Verbaasd keek ik ineens naar 2 lichte streepjes op de tester, maakte een maf vreugde sprongetje en plots voelde ik tranen.
In mijn enthousiasme vloog ik van de trap af, struikelde half de woonkamer in en terwijl Rogier bezig was met een online gamesessie (waardoor zo’n 12 mensen mee konden genieten van ons gesprek, zonder dat ik het door had) tetterde ik in zijn oor: “Ro heb je even? We hebben twee streepjes!!!”. Verbazing, blijdschap, euforie, en meerdere gamevrienden die ik ineens over de headset hoorde roepen “Gefeliciteerd man je wordt weer vader!” lol.

echo001

Hoe gaat het nu?
We zijn uitgerekend op 17 september 2017 en tot dusver is alles in orde. Helaas breng ik al sinds week 5 van mijn zwangerschap hoofdzakelijk mijn tijd in bed door. Dat is voor mij als - normaal zo - energiek persoon wel een beetje lastig, ik kan namelijk heel slecht tegen stil zitten! Omdat mijn bloeddruk aan de lage kant blijft (90/60) duizel ik momenteel het leven door en ben ik - in tegenstelling tot mijn eerdere zwangerschappen - vooral héél erg moe. Ik ben dan ook echt super blij dat Rogier zo lief is om me waar nodig een beetje te helpen 😀

Sorry dat jullie zolang moesten wachten op een nieuw blogje! Ik hoop snel weer actief te kunnen beginnen met schrijven, en zal jullie af en toe ook op de hoogte houden van onze zwangerschap, de baby aankopen en andere bijzondere momenten.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws en exclusieve berichten? Like ons dan op Facebook en Twitter

Liefs,

elouise

Bewaren

Leave a reply