In de voorbije jaren heb ik de nodige vragen ontvangen van mijn lezers, daarom leek mij handig om de meest gestelde voor iedereen leesbaar te maken op mijn blog. Mocht je onverhoopt jouw antwoord niet kunnen vinden stuur me dan gerust een berichtje per e-mail of twitter dan voorzie ik je as soon as possible alsnog van een antwoord!

Waarom én wanneer ben je begonnen met je weblog?
Vanaf het moment dat ik leerde schrijven in groep 3 was ik verknocht aan de kracht van dit medium; Ik merkte al snel dat ik met mijn prille krabbels mensen wist te emotioneren en vond het fantastisch om iedereen brieven te sturen. Vanaf groep 7 begon ik met het bouwen van eigen websites (en complete paardenspellen :')) en ontdekte ik geleidelijk de mogelijkheden van het bloggen. Door mijn brede interesseveld heb ik in 2004 'krabbelslet' gelanceerd waarmee ik vooral een platform bood aan mijn eigen opinies en avonturen. Ik genoot enorm van het schrijven en vond het fantastisch dat ik gemiddeld 12.500 - 15.000 unieke bezoekers per maand mocht ontvangen. In 2009 heb ik 'mijn kindje' in de wachtruimte gezet, en lange tijd getwijfeld over een doorstart. In juli 2015 heb ik mijn baan opgezegd om thuis te kunnen zijn voor onze kinderen, en besloten om met 'vleugje flair' een nieuwe start te maken. Yes!

Vond je de naam 'Krabbelslet' niet erg gewaagd?
Deze vraag krijg ik vaker. In het dagelijkse leven ervaren sommige mijn naamskeuze als aanstootgevend, menigeen ziet een lief meisje toch liever verscholen achter iets braafs. Mijn (licht) provocerende schrijfstijl i.c.m. mijn dito eigenwijze karakter maakte krabbelslet tot een logische keuze. Door mijn brede interesseveld schrijf (krabbel!) ik over van alles en nog wat, en 'slet' ik rond tussen tal van onderwerpen waardoor je altijd wel iets van je gading op mijn blog kunt vinden. Ik denk dat krabbelslet uitstekend bij me heeft gepast!

Nu ben je begonnen aan 'Vleugje Flair', hoe is dat ontstaan?
Veel mensen uit mijn omgeving schrokken toen ik besloot om mijn vaste baan vaarwel te zeggen. Ik zat echter al jaren niet lekker in mijn vel en was mij er plots van doordrongen dat ik iets anders moest gaan doen om gelukkig te kunnen zijn. Ik besloot mijn dromen achterna te gaan en simpelweg al mijn zorgen los te laten. Het ging me gemakkelijker af dan ik dacht, en al snel hervond ik mijn inspiratie voor nieuwe ideeën en verhalen. Ik kwam weer dichter bij mezelf te staan en durfde vanuit hartstocht en toewijding mijn keuzes te maken: Volgens mij leef jij je leven weer met een vleugje flair, zei een bekende. Ik vond dat pakkend en zo ontstond vleugjeflair.nl

Heb je nooit de behoefte je blog meer te specialiseren?
Heel eerlijk? Nee. De meeste gespecialiseerde blogs (die dus slechts 1 of 2 onderwerpen centraal stellen) kost het moeite om mijn aandacht vast te houden. Ik mis de verdieping, de verbanden... Ik vind het namelijk heerlijk om  op de bank neer te ploffen met een kop thee en over tal van onderwerpen te lezen.  Het biedt een welkome afwisseling die ik ook jou als lezer van harte gun. Op verzoek ben ik natuurlijk altijd bereid om meer blogs aan één onderwerp te wijden en zijn suggesties altijd van harte welkom!

Krijg je van je partner support voor je blog?
Ro was in eerste instantie wat sceptisch, maar vind het super leuk om te zien hoeveel progressie ik nu maak en geniet erg van mijn blije gezicht als ik weer iets nieuws heb gepubliceerd. Mijn allereerste template kreeg ik trouwens van hem cadeau, dat vond ik ontzettend lief!

Mag ik jouw blog delen op social media?
Ja natuurlijk! Als je iets hebt gezien of gelezen dat je graag wilt delen met jouw netwerk dan voel ik me alleen maar vereerd. Voor publicatie, vermenigvuldiging of referentie in magazines of boeken wil ik je verzoeken eerst contact met mij op te nemen omdat ik het belangrijk vind dat mijn blog alleen geassocieerd wordt met zaken die in lijn zijn met mijn gedachtegoed.

Met welke camera fotografeer je?
Op dit moment gebruik ik een Nikon D3200 spiegelreflexcamera met verschillende objectieven, een Iphone 6s en een Huawei P8

Hoeveel dieren hebben jullie? Is het echt zo'n dierentuin?
Op dit moment is onze beestenboel beperkt tot onze hond Nintu (1, Cane Corso) en mijn paard Calanthe Queen (8, KWPN). In mijn blogs zul je echter ook regelmatig lezen over dieren die wij in de loop der jaren hebben opgevangen, herplaatst of hebben gehad maar inmiddels zijn overleden.

Is jullie gezin nu compleet?
We zijn erg blij met onze twee jongens (en de dieren, want die tellen bij ons net zo hard mee), maar zouden beiden erg gelukkig zijn als het ons nog eenmaal gegund wordt om een baby'tje te krijgen. Time will tell!

Waarom nuttig je zoveel biologische producten?
Als vanaf jonge leeftijd verzocht ik mijn moeder hoofdzakelijk biologische producten te kopen, in eerste instantie was diervriendelijkheid mijn voornaamste argument, pas later ontdekte ik dat biologische producten vrij zijn van (giftige) toevoegingen en zijn we definitief over gestapt op deze pure levensstijl.

Ben je bereid om te adverteren op je blog?
Jawel, mitsdien in lijn met mijn gedachtegoed en overtuigingen. Stuur mij dan via onderstaand contactformulier je vraag voor meer informatie of een eventueel voorstel.

Ben je bereid om mijn producten te beoordelen en/of te verwerken in je styling?
Absoluut, maar ook hier geldt dat ik het erg belangrijk vind dat het in lijn is met mijn gedachtegoed en overtuigingen. Gebruik onderstaand contactformulier of e-mail rechtstreeks naar info@vleugjeflair.nl voor meer informatie of een eventueel voorstel.

voetnoot